kallblodochvarmblod

Alla inlägg under maj 2011

Av Jenny & Madde - 29 maj 2011 14:10

Med inspiration av denna film som jag tittade tidigare idag, har jag studerat och antecknat viktig information, för att senare kunna gå ut och massera Sandy! :)
 
Massage är något jag hela tiden har varit intresserad av,alltid velat lära mig. Men eftersom jag aldrig gått någon kurs eller liknande har jag aldrig fått chansen att få kunskap om detta ämne. Så därför lånade jag denna film av Jenny och tittade den tidigare idag. Den var verkligen lärorik och Susanna beskrev utförligt om både teoretiskt och praktiskt.

Massage är väldigt viktigt,men man skall inte massera om man inte har kunskap om ämnet! Man kan förstöra mer än man gör nytta! Så därför bör nog alla som vill, gå kurser eller liknande. För massage är viktigt för hästen, den hjälper musklerna att slappna av,hästen får bättre blodcirkulation,det frigörs hormoner som gör hästen lugn osv..

Innan jag började massera, började jag med att känna var varje muskel fanns för att exakt kunna avgöra på vilka områden man skall massera. Och så använde jag förståss grepp och rörelser Susanna visade i filmen. Sandy gillade verkligen massagen, och man kände faktist att eventuella spänningar släppte! Eftersom detta med massage intresserar mig,kanske jag borde överväga yrket hästmassör,det skulle verkligen vara roligt! :D
 



   

Av Jenny & Madde - 28 maj 2011 18:38

Idag har jag inte haft tid för hästarna..Jenny och jag åkte iväg till Nådendal kl.5 i morse :D Men direkt när jag kom hem gick jag till sommarhagen och fixade med el tråden och plockade undan bråte i 2 h. Sen tog jag en kort powernapp och så gick jag ut och plaserade Viltsu i sin lilla gräshage, och Sandy gick jag runt och ledde i grimman så hon också fick äta lite gräs ;)

   
   
   
   
   
   
   

Av Jenny & Madde - 27 maj 2011 18:47

Då drar vi igång en frågestund som pågår till söndagkväll. Vi kommer att besvara frågorna senare i ett blogginlägg. Varsågod och ställ valfria frågor! :)


   

Av Jenny & Madde - 27 maj 2011 18:08

Hovslagaren kom kl 09.30 i morse och Toivo fick nya skor och Rico fick sina hovar värkade:) Nice! Sen smorde jag in hovarna med en hovolja som jag köpt i sverige som är jätte bra! Har också andra produkter av detta märke som också är super bra!

 

Sen på eftermiddagen red jag lite bommar och studds med Sähkäri och Rico, och det gick jätte bra:)Han tyvärr inte rida Toivo då det började regna och jag ska köra ner till åbo i natt efter min sambo som kommer med båten så det var bara att åka hem och sova en stund så jag orkar köra.


Sähkäri


   

Rico

   

 

Av Jenny & Madde - 27 maj 2011 16:50

Fy vilket tråkigt väder det är idag, spöregnar som bara tusan! Hann i allafall på förmiddagen ta ut båda hästarna och låta dem äta lite gräs inför betesutsläppet. Och sen på eftermiddagen hade jag lite NH träning med båda hästarna.

Idag tränade jag endast de grundläggande övningarna, t.ex att följa efter mig när jag går runt i paddocken,backa när jag tittar på hästens bröst och gör cirklande rörelse med armbågen,lyfta benen när jag petar med ett spö samt att stå stilla då jag kastar rep över hela kroppen osv.. Jag tycker det här är jätteviktigt! att man uppräthåller förtroendet och samspelet sinsemellan också mellan alla ridpass. Det gör bara gott åt både häst och ryttare tillsammans.
Skulle ni vilja se när jag NH tränar på film nångång? :)

Gammal bild! 
   
   

Av Jenny & Madde - 26 maj 2011 19:39

NU är skolan slut för den här terminen :) yes! Kommer att vara ledig ända tills 6.6 då jag börjar jobba. Härligt!


Efter skolan och avslutningen kom jesse med till stallet och vi red en stund på banan och sen ut på åkern, Rico var jätte pigg på att få galoppera av sig på åkern, duktig heste<3 :)


gammal bild

 

 

Av Jenny & Madde - 25 maj 2011 18:59

Var hos madde och red sandy i dag, länge sen jag ridit henne och har aldrig ridit seriöst på ridbanan med henne förr så det gick hyfsat bra :)


          

Madde o sandy :D

   

 

Vi är..

Madelene Räfsbäck, 19 år
Ägare till: Viltsu och Sandy.
 
Jenny Norrgård, 23 år
Ägare till: Toivo, Rico och Riita


Madelene Pellfolk, 23 år.
Medryttare i Jennys stall.

 

Hästarna i bloggen :

Villen veto, f. 1991.          (Finsk häst)
 

Sandy van de Odoonerweg, f. 1995. (Haflinger)
   
Toivon Tuuli, f. 2006. (Finsk häst)

 

Viitaritar, f 2006 (Finsk häst)

 


(foderhäst) Happy, f. 1995.

(Irish cob)
 
Unionspeedy, R.I.P. (1998-2013)
    
Enrique lee, f. 2007. (Varmbl./finskh.)
 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards